Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι ένα μικρό νησί στον Σαρωνικό Κόλπο, στην Ελλάδα. Είναι μέρος της περιφέρειας Αττικής και είναι προσβάσιμο με το πλοίο από την Αθήνα.
Παρά το μικρό του μέγεθος, το Αγκίστρι είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές μακριά από τη φασαρία των μεγαλουπόλεων.

Το τοπίο του νησιού είναι ένα μείγμα από πλούσια βλάστηση, κρυστάλλινα νερά και αμμώδεις παραλίες. Η φυσική ομορφιά του κόβει την ανάσα και το κάνει εξαιρετικό
προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και τους φωτογράφους. Το νησί είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για πεζοπορία και εξερεύνηση στα πολλά μονοπάτια
που οδηγούν σε κρυμμένους κολπίσκους και εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Το Αγκίστρι αποτελείτε από δύο κύρια χωριά: το Μεγαλοχώρι και τη Σκάλα. Το Μεγαλοχώρι είναι το μεγαλύτερο από τα δύο χωριά στο κέντρο του νησιού.
Είναι το εμπορικό κέντρο του νησιού, με καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Η Σκάλα, από την άλλη, είναι η πόλη-λιμάνι και έχει μια πιο παραδοσιακή αίσθηση.
Είναι το τέλειο μέρος για να καθίσετε και να παρακολουθήσετε τον κόσμο να περνάει, απολαμβάνοντας έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί.

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στο Αγκίστρι είναι η Απόνησος στη νότια ακτή του νησιού και είναι γνωστό για τα κρυστάλλινα νερά και την απαλή άμμο του.
Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση. Μια άλλη δημοφιλής παραλία είναι η Δραγονέρα, στη δυτική πλευρά του νησιού.
Είναι μια πιο απομονωμένη παραλία και είναι ιδανική για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα πλήθη.

Ιστορία

Για τους λάτρεις της ιστορίας, το Αγκίστρι έχει πολλά να προσφέρει. Το νησί έχει πολλά αρχαία ερείπια, όπως ένα ρωμαϊκό υδραγωγείο και τα ερείπια ενός αρχαίου ναού.
Στο νησί υπάρχει και βυζαντινή εκκλησία του 12ο αιώνα.

Όσον αφορά την κουζίνα, το Αγκίστρι προσφέρει μια σειρά από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Τα φρέσκα θαλασσινά είναι μια σπεσιαλιτέ του νησιού,
ενώ υπάρχουν πολλά εστιατόρια που σερβίρουν νόστιμα πιάτα με ψάρι. Υπάρχουν επίσης πολλές ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες.

Συνολικά, το Αγκίστρι είναι ένα όμορφο και ήσυχο νησί που προσφέρει τέλεια απόδραση από τα άγχη της καθημερινότητας.
Η φυσική ομορφιά, η ιστορία  καθώς και η παραδοσιακή του κουζίνα το καθιστούν έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφτεί όποιος αναζητά μια αληθινή ελληνική εμπειρία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook!