Αίγινα

Αίγινα: Ένα νησί στολίδι της Ελλάδας

Φωλιασμένο στον Σαρωνικό Κόλπο, σε μικρή απόσταση με το πλοίο από την Αθήνα, θα βρείτε το γραφικό νησί
της Αίγινας. Γνωστή για την πλούσια ιστορία, τα μαγευτικά τοπία καθώς και τη ζωντανή κουλτούρα της, η Αίγινα έχει κερδίσει τη φήμη της ως δημοφιλής προορισμός τόσο για τους ντόπιους Έλληνες όσο και για τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Ιστορικά, η Αίγινα ήταν μια από τις πιο εξέχουσες πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας και έπαιξε σημαντικό ρόλο
στην ανάπτυξη της περιοχής. Ο θρύλος λέει ότι το νησί πήρε το όνομά του από την Αίγινα, την όμορφη νύμφη και κόρη του ποταμού θεού Ασωπού. Στην αρχαιότητα, η Αίγινα έγινε ισχυρό ναυτικό κράτος και τρομερός αντίπαλος της Αθήνας. Μπορείτε να δείτε τα ερείπια του ένδοξου παρελθόντος της σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους διάσπαρτους σε όλο το νησί.

Καθώς φτάνετε στο νησί, το γοητευτικό λιμάνι θα σας υποδεχτεί, με τις ψαρόβαρκες να αιωρούνται απαλά στα καταγάλανα νερά, ενώ τα πολύχρωμα νεοκλασικά κτίρια πλαισιώνουνε την προκυμαία. Η πόλη αποπνέει μια χαλαρή καθώς και αυθεντική ατμόσφαιρα, πράγμα που την καθηστά ένα υπέροχο μέρος για να περπατήσετε στα στενά δρομάκια, να απολαύσετε τοπική κουζίνα και να απολαύσετε ένα φλιτζάνι παραδοσιακό ελληνικό καφέ σε ένα γραφικό καφέ.

Ένα από τα εμβληματικά ορόσημα του νησιού είναι ο Ναός της Αφαίας, στην κορυφή ενός λόφου με θέα στη θάλασσα. Αυτός ο δωρικός ναός του 5ου αιώνα π.Χ. είναι αφιερωμένος στη θεά Αφαία, μια θεότητα που αντιστοιχεί στην γονιμότητα όπως επίσης και τη γεωργία. Η εξαιρετική κατάσταση συντήρησης του ναού αποτελεί απόδειξη της αρχιτεκτονικής ανδρείας των αρχαίων Ελλήνων.

Οι Παραλίες της

Για όσους αναζητούνε ένα καταφύγιο στην παραλία, η Αίγινα προσφέρει μια σειρά από αμμώδεις ακτές  καθώς και κρυστάλλινα νερά. Θα βρείτε από πολυσύχναστες και οργανωμένες έως απομονωμένες και γαλήνιες, καλύπτοντας διαφορετικές προτιμήσεις. Ο Μαραθώνας, η Αιγινήτισσα και το Κλήμα είναι από τα πιο δημοφιλή παραλιακά σημεία
του νησιού, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον μεσογειακό ήλιο όπως επίσης και την απαλή αύρα της θάλασσας.

Η πολιτιστική σκηνή της Αίγινας είναι ζωντανή και ποικίλη. Το νησί φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις
καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τοπικές παραδόσεις, μουσική και χορό.

Εκτός από την εγγενή της γοητεία, η βολική τοποθεσία της Αίγινας την καθιστά ιδανική βάση για να εξερευνήσετε άλλα κοντινά νησιά, όπως ο Πόρος και η Ύδρα. Η εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα επιτρέπει επίσης ημερήσιες εκδρομές στην ηπειρωτική χώρα, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τα θαύματα της αρχαίας ελληνικής πρωτεύουσας και να επιστρέψετε στο ήσυχο καταφύγιο της Αίγινας το βράδυ.

Follow us on Facebook!