Πάτρα
Συνοπτικά η Πάτρα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολιτιστική σκηνή και έντονη νυχτερινή ζωή. Προσφέρει μια ποικιλία από αξιοθέατα, χώρους πρασίνου, παραλίες, καταστήματα και επιλογές μεταφοράς. Είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν τα καλύτερα της Ελλάδας.

Sights

Map

Καρναβάλι στην Ξάνθη Στεργίου Εκδρομές Previous Ξάνθη

Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας

Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας. Μερικά δημοφιλή αξιοθέατα από την Πάτρα περιλαμβάνουν:

  1. Το Ρωμαϊκό Ωδείο, ένα αρχαίο θέατρο που είναι από τον 2ο αιώνα μ.Χ.
  2. Το Κάστρο της Πάτρας, ένα μεσαιωνικό φρούριο από τον 6ο αιώνα μ.Χ.
  3. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το οποίο διαθέτει μια συλλογή αντικειμένων από την αρχαία πόλη της Πάτρας και τη γύρω περιοχή.
  4. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ανδρέα, μια από τις σημαντικότερες βυζαντινές εκκλησίες στην Ελλάδα.
  5. Το Πατρινό Καρναβάλι, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ευρώπης και λαμβάνει χώρα τις εβδομάδες πριν από τη Σαρακοστή.
  6. Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες καλωδιωμένες γέφυρες στον κόσμο και συνδέει την πόλη της Πάτρας με την ηπειρωτική χώρα.
  7. Η Πλατεία Γεωργίου Α’, μια όμορφη πλατεία στο κέντρο της πόλης με το άγαλμα του Βασιλιά Γεωργίου Α’ της Ελλάδας.
  8. Τα νεοκλασικά αρχοντικά και η παλιά πόλη της Πάτρας (Άνω Πόλη) με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και τα πλακόστρωτα δρομάκια.
  9. Η πλατεία Ψηλά Αλώνια, μια πολυσύχναστη πλατεία με πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια και ένα υπέροχο μέρος για να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

Η πολιτιστική σκηνή και μια έντονη νυχτερινή ζωή

Εκτός από τα αξιοθέατα που αναφέρουμε παραπάνω, η Πάτρα έχει επίσης μια πλούσια πολιτιστική σκηνή και μια έντονη νυχτερινή ζωή.
Η πόλη φιλοξενεί πολλά θέατρα, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας,
καθώς και μια σειρά από κινηματογράφους και συναυλιακούς χώρους.

Η Πάτρα διαθέτει επίσης μια σειρά από πάρκα και χώρους πρασίνου, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Κήπου,
που είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση.
Η πόλη φιλοξενεί επίσης πολλές παραλίες, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης παραλίας Ριόν,
η οποία είναι ένα δημοφιλές σημείο για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ.

Η Πάτρα είναι επίσης γνωστή για τα ψώνια της, με μια ποικιλία από αγορές, καταστήματα και μπουτίκ που πωλούν τα πάντα, από παραδοσιακά ελληνικά αναμνηστικά έως επώνυμα μόδα. Η πόλη είναι επίσης διάσημη για τις πολυσύχναστες λαϊκές αγορές της, όπου μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε εξαιρετικές τιμές.

Η πόλη είναι επίσης συγκοινωνιακός κόμβος με λιμάνι που τη συνδέει με τα ελληνικά νησιά και την Ιταλία και επίσης έναν σιδηροδρομικό σταθμό που τη συνδέει με άλλες πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Facebook!!